Cualidades del aluminio
 • Fecha:

  14 Sep 2018
 • Autor:

  Carlos Martínez
Amb l'alumini com a aliat és més fàcil dissenyar, construir i crear espais i edificis amb certes dosis d'espectacularitat. Les modernes finestres i portes d'alumini utilitzen la tecnologia per oferir un alt nivell de funcionalitat i, a més, no només són populars gràcies a la seva estètica neta, sinó que també es venen en un espectre de colors per adaptar-se a qualsevol esquema.

No importa si es tracta de portes plegables o portes corredisses per a un pati, o qualsevol dels nombrosos dissenys de finestres per a una llar o una oficina, l'alumini és un material ideal per a les portes o finestres en un edifici d'estil contemporani. El disseny modern està impulsat per les línies netes i les finestres i portes d'alumini les complementen, fins i tot fent-les més prominents.

“L'alumini s'ha convertit en el material preferit dels arquitectes i dissenyadors per a portes i finestres en les estructures modernes. Aquestes portes i finestres ja no s'assemblen a les d'alumini instal·lades fa unes dècades. El seu disseny ha estat modificat per encaixar amb l'estil contemporani. No només són assequibles i funcionals, sinó que fins i tot poden afegir-se al disseny arquitectònic”, assegura Juan Almansa, director gerent de Grupo Almansa.

Enrere van quedar les pesades finestres d'alumini color plata que usaven els nostres pares i avis a les seves cases. Ara com ara, les finestres i portes d'alumini són assequibles i fàcils de cuidar alhora que s'integren perfectament en l'arquitectura moderna. Hi ha una sèrie d'opcions de disseny i color disponibles per a finestres i portes d'alumini, incloent alguns que accentuaran el disseny d'un habitatge o un edifici d'oficines. Però, quins avantatges ofereix aquest material als professionals del sector?

 • Varietat d'aplicacions. És un material mal·leable, per la qual cosa aporta molts usos que se li pot donar, com a tancaments, façanes, portes, finestres, baranes o reixes… Mentre que uns altres tenen certes limitacions, aquest ofereix un ampli ventall de possibilitats.

 • Sota nivell de manteniment. A l'hora d'instal·lar qualsevol element, una de les característiques més buscades és que no necessiti grans cures ni una dedicació extrema, requisits que l'alumini compleix de sobres.

 • Propietats físiques. L'alumini és lleuger, resistent a la corrosió i a agents externs, mal·leable, durador… En definitiva, les seves característiques són les més buscades per a la instal·lació de qualsevol estructura o element.

 • Altes possibilitats estètiques. En comptar amb una àmplia gamma d'aliatges, el professional podrà treballar l'alumini fins a aconseguir múltiples acabats: lacats a color, imitació a la fusta, anoditzats, tractaments mecànics, etc.

 • Gran nivell de seguretat. En ser difícilment inflamable, aporta seguretat a qualsevol edifici o construcció, ja que és altament resistent contra el foc i les altes temperatures.

A més d'això, les finestres i portes d'alumini també ofereixen molt més que estil. Són forts, duradores i eficients energèticament. No només estan dissenyades per a l'estil arquitectònic, sinó que també han estat creades per aportar un alt rendiment energètic, incloent un impressionant aïllament tèrmic. L'alumini és una garantia contra la humitat, el sol i qualsevol incidència meteorològica.

La simplicitat de la mirada d'aquestes finestres i portes d'alumini juguen en la tendència minimalista. Permeten el disseny de l'edifici per mantenir les seves línies nítides, i fins i tot ajudar a l'estètica neta. Les qualitats d'aquestes portes i finestres, productes fiables, dinàmics i assequibles, fan que siguin una gran inversió per gairebé qualsevol client o professional.