Preparar la llar per l'estiu
  • Fecha:

    03 Mai 2020
  • Autor:

    Carlos Martínez

Amb l'arribada de l'estiu molt a la vora, molts es pregunten què fer perquè la temperatura de la nostra casa no es dispari. Els mesos de juny, juliol i agost portaran temperatures més altes de l'habitual en tota Espanya, segons la predicció estacional de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), per la qual cosa nostra casa es convertirà en refugi davant un ‘carrer’ que és territori prohibit fins que s'amaga el sol.

Les previsions d'una època estival capaç de fer esclatar termòmetres fan que aïllar la nostra llar es torni una opció cada vegada més interessant. “Les temperatures extremes de l'estiu posen els nostres habitatges a prova. Quan arriben aquestes dates sofrim el que implica tenir una llar mal aïllada o amb problemes de ventilació i refrigeració”, explica Juan Almansa, director general de Grupo Almansa, que proposa cinc consells per aconseguir un respir quan el termòmetre marca més de 30 graus.

1. Revisa tus ventanas: son la parte más vulnerable de nuestro hogar pues es donde se registran más pérdidas energéticas. Unas ventanas de aluminio con doble acristalamiento será un buen aliado para lograr un buen confort térmico de la casa. Además, se pueden barajar distintos vidrios de baja transmisión térmica y bajo factor solar o ventanas con rotura de puente térmico. 

2. Millora l'aïllament de sostres i parets: un bon aïllament pot reduir més d'un 30% l'energia consumida per l'aire condicionats. Com fer-ho? Comptem amb diferents solucions que van des de pintures que desvien la calor, però reflecteixen la llum fins a façanes ventilades.

3. Aposta per portes d'alumini Klein per separar espais: per als accessos a les estades a l'interior de l'habitatge emprar aquest tipus de portes implica segmentar l'aïllar aquelles zones més calentes. Tancar les habitacions que no s'usen o aquelles que reben impacte directe del Sol impedirà que la calor es reparteixi per l'habitatge.

4. Posa fi a les llums incandescents: per reduir la calor però també el consum hem de canviar totes les bombetes de la teva casa per llum LED o llums de baix consum. Les bombetes incandescents converteixen el 90% de l'energia que consumeixen en calor, i no consumeixen precisament poca. Amb poca inversió podrem observar la diferència tant en la temperatura de la nostra llar com en la factura mensual.

 

5. Col·loca làmines solars en les finestres: són una solució efectiva que reflecteix la llum i la calor que entra per les finestres, amb l'avantatge que no necessites llevar el cristall. Reduiran la calor en un 82% i podràs estar més fresc a casa estalviant en la factura de la llum.

“Aïllar el teu habitatge és la forma més directa de millorar el confort de la teva llar solucionant o mitigant diferents problemes amb l'ús de noves finestres, col·locant portes Klein… Un bon aïllament amb aquests cinc consells redueix la factura energètica al voltant del 25% i millora l'eficiència energètica de la teva casa”, expliquen des de Grupo Almansa, empresa capdavantera en projecció, fabricació i comercialització de fusteria alumini.